Matkapuhelin

040 5308585

Sähköpostiosoite

ailamarika@outlook.com

Palvelen

Helsingissä, Porvoossa ja Askolassa

Teen tätä työtä sydämellä. 

Koska muutoin, se ei onnistu. En lakkaa ikinä hämmästymästä, kuinka keho on viisas ja kuinka kokonaisuus toimii henkisen ja fyysisen yhdistymänä. Kehossa jännitteinä ja tukoksina ja siitä kehittyvinä jumeina, jopa sairautena. Kun meillä on vain tämä yksi keho annettu, tämän elämän kulkupeli, jolla pitää tämä aika jonka täällä saamme, koittaa kulkea ja pärjätä, on tärkeää ymmärtää sen kunnosta huolehtiminen. Kaikkea ei voi korjata, vaikka me ihmiset paljon olemme keksineetkin, mutta kaikkea ei voi, ei siis tuhota tarkoituksella…

Kun lapsi syntyy, halutaan hänelle kaikki paras terveyttä ja hyvinvointia ajatellen. Jossain vaiheessa voi olla unohtunut itsestä huolehtiminen. Ei sekään ole lapsen etu, että vanhempi ei voi hyvin. Oman hyvinvoinnin ja terveyden vastuu on jokaisella aikuisella ihmisellä itsellään. Sitä ei voi laittaa lääkärin vastuulle, sitä ei voi laittaa puolison vastuulle tai selitellä sitä niin, ettei voi pitää itsestään huolta, kun töissä on niin kiire.

Ajatuksena myös tulevaisuuteen, kun vanhenemme, niin myös  puolison, lasten ja muiden läheisten  elämään vaikuttaa, jos se on sidoksissa toisen hoitamiseen, vaikka niin sen haluaakin usein rakkaalleen tehdä.. Senkin vuoksi, on jokaisella vastuu omasta terveyden hoidosta. Miten kohtelet kehoasi? Saako se lepoa riittävästi, jotta palautuu rasituksesta? Saako se oikeanlaista ravintoa, ravintoaineita riittävästi, jotta solut uudistuisivat tervehtyen, eivätkä sairastuen. Solu kopioituu aina sen mukaan, mikä tilanne juuri silloin on menossa. Siihen voi vaikuttaa ihan joka päivä. Saatko iloa ja nautintoa päivittäin? Jotta hormonit jaksavat tuottaa hormoneja, joita tarvitaan kaikkeen. Henkinen jaksaminen tai jaksamattomuus, vaikuttaa terveyteen suuresti.

Oma keho ja elämä on suurin kokemuskenttä kaikille. Omalla osallani, olen saanut lukuisia kokemuksia jo lapsesta lähtien terveyteen ja sairauteen ja henkiseen hyvinvointiin liittyen. Vaikka paljon luen aiheista, niin pidän kuitenkin kokemuksia ja oivalluksia parhaimpina opettajinani. Myös asiakkaiden kertomat kokemukset ovat opettaneet paljon. Nämä kaikki ovat osana työtäni luontaisterapeuttina. Kaikki mitä tiedän tai olen kokenut ja oivaltanut, ovat osana auttamistyötä. Teen parhaani, jotta voin auttaa asiakastani niin henkisesti kuin fyysisestikin. Mikään hoito ei ole vain pelkästään toista näistä.

Jokainen ihminen kantaa omaa energiaansa ja se kertoo, jos hän luvan antaa, sitä lukea, millainen tilanne hänellä on elämässään nyt. Joskus keskustelu hoidon aikana on terapia hetki, joskus se kuuntelija on hyvä olla joku muu kuin se läheinen ihminen. Joskus, ne näkökulmat jotka minä voin antaa, ovat asiakkaalle uusia ja ehkä ratkaisu voi löytyä kun asiaa katsoo erilailla.  Tämä ei tarkoita sitä, että hoidossa pitää puhua. Hoidossa on tarkoitus nauttia siitä omasta hetkestä, rauhoittua ja päästää irti. Energia kehossa puhuu ja kerron aina mitä havaitsen hoidon jälkeen. Energiaa ei saa ”pois päältä”.  Onneksi näin.

Jään miettimään asiakkaan lähdön jälkeen, miten voin jatkossa auttaa, seuraavaa kertaa valmistellen, joskus se jo sovitaan ja joskus ei. Silti, aina kerrankin käyneen asiakkaan jälkeen, ajatukset kääntyvät jo siihen, miten voin enemmän auttaa. Silti, aina on asiakkaan oma valinta, tuleeko hän vielä hoitoon, kokeeko hän sen hyväksi itselleen ja haluaako tulla, sillä se on onnistuneen hoidon edellytys, halu voida paremmin ja halu auttaa itse itseään.

Tässä muutama ajatus minulta sinulle. Avaus tapaani työskennellä sinun parhaaksesi. Palava kiinnostus ihmisen elämään sen monimuotoisuudessaan. Oivallusten ihana maailma….

Suositellut julkaisut

Jätä kommentti